post 65 architectuur project lissenvaart zoetermeer

Architectuurwandeling met gids – Seghwaert

Datum/Tijd
Date(s) - 29/07/2022
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daar tussenin is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Seghwaert

Een multidisciplinair projectteam boog zich over het ontwerp van Seghwaert. Bovendien was het gewoner geworden dat je als toekomstig woningeigenaar ook inspraak had. Er waren zogenaamde ‘eigenbouwprojecten’. Ontdek dat er in Seghwaert zeer veel verschillende typen woningen voorkomen met evenzoveel aardige details. Dat er een omslag in het ontwerp van woonwijken plaatsvond met hier als voorman stedenbouwkundige en architect Carel Weeber, dat is in Seghwaert ook terug te zien. Van ‘knus’ naar ‘strak’.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Seghwaert

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 14 Architectuur wandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. We maken een wandeling van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die dag mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Coronarichtlijnen

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u klachten heeft.

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"