Architectuurwandeling met gids – Noordhove

Datum/Tijd
Date(s) - 05/08/2022
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daar tussenin is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Noordhove

Deze wijk die in een moderne taartpunt (of is het een ganzenvoet) tegen Seghwaert werd ‘geplakt’ heeft een langgerekte bouwgeschiedenis.
Juist hier is de invloed van een nieuwe generatie stedenbouwkundigen en architecten goed herkenbaar en te zien.

Randstadrailhalte Leidsewallen die zowel het meest noordelijke stuk van Seghwaert als Noordhove ontsluit is het startpunt.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Leidsewallen

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 14 Architectuurwandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. We maken een wandeling van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die dag mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Coronarichtlijnen

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u klachten heeft.

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"