de muur in berlijn

Architectuur in Oost en West Berlijn

Datum/Tijd
Date(s) - 07/11/2019
15:00 - 17:30

Activiteit

Organisatie: CKC & Partners


De heropbouw van de Reichstag in verschillende fasen, met als laatste toevoeging de koepel van Norman Foster, illustreert de weerbarstigheid van de Berlijnse architectuur. De stad met voorheen de grandeur van de laat 19de eeuwse metropolen was mogelijk al met de plannen van Germania, Hitler zijn megalomane hoofdstad ism Albert Speer, grotendeels veranderd. Met de gevolgen van de hevige bombardementen moest er sowieso een stad worden heropgebouwd. Een gespleten stad werd het met Kaufhausen Des Westen aan de ‘vrije ‘kant en de pompeuze Stalinallee aan de “gesloten kant”. Een stad vol littekens, getuige alleen al het Joods Museum van Daniel Libeskind. Maar ook een stad van veerkracht en experiment; de Internationale Bau Austellingen brachten werken van de grote modernisten als Le Corbusier en Oscar Niemeyer. En ook een stad waar Nederlandse architecten hun talenten toonden: Van de Broek en Bakema, Herman Hertzberger en OMA (rem Koolhaas) verrijkten Berlijn. Deze lezing wordt verzorgd door Oene Dijk.

Prijs
Prijs per lezing: €14,50 incl. koffie/thee.
Aanmelden: via website CKC

Festival ’30 jaar val van de Berlijnse muur’ Zoetermeer
Op 9 november 2019 is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Op initiatief van het Ebony Ensemble hebben diverse culturele partners in Zoetermeer een festival op zakformaat georganiseerd rond deze historische gebeurtenis.

Tijdens dit festival worden op verschillende locaties uiteenlopende culturele activiteiten aangeboden aan het publiek. De activiteiten zijn heel divers en bieden voor elk wat wils. Klik hier voor het overzicht.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"